Šī lapa ir izdrukāta no LELB Dubultu draudze
Interneta adrese:
http://dubultu-draudze.lelb.lv/?ct=koncerti&fu=read&id=544

Skaistākais ziemassvētku muzikālais notikums jau 21. decembrī!

Edīte Alpe
2019.12.19 20:23

IEDZIEDI ZIEMASSVĒTKUS kopā ar Ilonu BAGELI, Jūrmalas pilsētas koriem un Dubultu draudzes pūtēju orķestri! 21. decembrī plkst. 17.00 Ieeja brīva!

Lielākajai cilvēces daļai Ziemassvētki saistās ar gada skaistāko svētku noskaņām, kuru būtiska sastāvdaļa ir tikai tiem raksturīgā mūzika – dziesmas, kuru radīšanu inspirējis brīnišķais Ziemassvētku stāsts. Šīs skaistās melodijas radītas, lai vēstītu pasaulei par brīnumu - Kristus bērna dzimšanu! Un kur gan to vislabāk izjust un izdziedāt, ja ne baznīcā! Šogad, Jūrmalas pilsētas dome ir atbalstījusi iedzīvotāju iniciatīvas projektu IEDZIEDI ZIEMASSVĒTKUS, kas pēc gada pārtraukuma atkal notiks Dubultu baznīcā, turpinot jau 2016. gadā aizsākto kopdziedāšanas svētku koncerta tradīciju.

Iedziedi Ziemassvētkus ir īpašs koncerts – sadziedāšanās svētki, kuros visiem klātesošajiem ir iespēja ne vien klausīties koru un solistu priekšnesumus, bet arī pašiem izdziedāt skaistākās ziemassvētku melodijas. Šāds Ziemassvētku sadziedāšanās formāts tika radīts iedvesmojoties no vairāku Eiropas valstu un ASV pieredzes, kur adventa laikā cilvēki mēdz pulcēties baznīcā un kopā izdziedāt daudzas pazīstamākās un populārākās ziemassvētku dziesmas.

Sestdien, 21. decembrī un plkst. 17.00 sadziedāšanās svētkos Dubultu ev. lut. baznīcā jūrmalnieki un pilsētas viesi tiek aicināti iedziedāt Ziemassvētkus kopā ar tautā iemīļoto solisti Ilonu Bageli un Jūrmalas pilsētas koriem ērģeļu un pūtēju orķestra pavadījumā. Kopdziesmu dziedāšana virknēsies ar solistes un koru priekšnesumiem, radot muzikāli daudzveidīgu un krāšņu koncerta programmu. 

Sadziedāšanās svētkos piedalīsies daudzi Jūrmalas pilsētas muzicējošie kolektīvi - kori Lira, Jūrmala, Spārnos, Vaivari, Burinieks, Slokas ev. lut. draudzes koris un Dubultu ev. lut. draudzes pūtēju ansamblis.

Ikviens ir aicināts iesaistīties Ziemassvētku Brīnuma radīšanā ar kopīgu dziedāšanu un muzicēšanu - nāc un dziedi skaistākās Ziemassvētku dziesmas kopā ar mums! Ieeja par ziedojumiem.

 

Iedziedi ziemassvētkus projekta vadītāja Edīte Alpe.

 

 

Nāc un dziedi skaistākās Ziemassvētku dziesmas kopā ar mums!

 

 

Atbalsta Jūrmalas pilsētas dome