Šī lapa ir izdrukāta no LELB Dubultu draudze
Interneta adrese:
http://dubultu-draudze.lelb.lv/?ct=koncerti&fu=read&id=487

Aicinām uz koncertiem 13. un 26. maijā!

Ģirts
2018.05.03 21:54

Maija mēnesī, gatavojoties aktīvajai vasaras koncertu sezonai, Dubultu ev. lut. baznīcā aicinām apmeklēt divus koncertus.

Jūrmalas Mūzikas vidusskolas audzēkņi beži uzstājas ne tikai skolā, bet arī daudzviet citur,  ik gadu pavasarī sniedzot koncertu arī Dubultu ev. lut. baznīcā. Šogad tas notiks Mātes dienā, 13. maijā plkst. 16.00, tajā piedalīsies ērģeļu, stīgu, pūtēju, ģitāras un kora nodaļas audzēkņi.

Savukārt, 26. maijā plkst. 17. 00 Dubultu ev. lut. bazncā notiks Rostokas Mūzikas un teātra universitātes kamerkora "Vocalisti Rostochienses" koncerts.
Šis koris piedalījies daudzos starptautiskos koru festivālos un konkursos, tosptarp, Pasaules Koru Olimpiādē Grācā, kur ieguvis pirmo vietu un citos prestižos konkursos, kur ieguvis pirmās vietas un galvenās balvas. Intensīvā un veiksmīgā darba rezultātā tapuši četri kompaktdiski.

Koris "Vocalisti Rostochienses" dibināts 2001. gadā, tā mākslinieciskā vadītāja un diriģente ir Rostokas Mūzikas un teātra universitātes profesore Dagmar Gatz.
Kora repertuārā ir mūzika no renesanses līdz mūsdienām, galvenokārt a cappella, tomēr koris mēdz uzstāties arī kopā ar orķestriem.

Rostokas Mūzikas un teātra universitātes kamerkoris un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas jauktais koris sadarbības projekta ietvaros šā gada maija sākumā sniedza kopīgus koncertus Rostokā un Šverīnē, bet maija beigās viesi no Rostokas uzstāsies Rīgā un Dubultos.
Koncerta programmā Heinriha Šica, Johannesa Brāmsa, Bendžamina Britena u.c. darbi.

Projektu atbalsta DAAD,  Meklenburgas-Priekšpomerānijas Augstskolu kontaktbirojs, Rīgas Dome, Rostokas Mūzikas un teātra universitāte un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, kā arī programma ERASMUS+.

Ieeja koncertos par ziedojumiem.

afiša šeit